logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

27-28 травня у Вінницькому національному аграрному університеті відбулися інформаційні дні в рамках програми "Економічний експрес"

27-28 травня у Вінницькому національному аграрному університеті відбулися інформаційні дні в рамках програми "Економічний експрес". Даний захід проводив Національний банк України для студентів та викладачів економічних вищих навчальних закладах.

27 травня перед студентами та викладачами економічного факультету ВНАУ виступив заступник директора департаменту стратегії і розвитку НБУ Михайло Відякін на тему: "Як працює та за що відповідає Національний банк". Під час виступу він висвітлив особливості роботи Національного банку в сучасних умовах, навів багато цікавих фактів щодо завдань і повноважень НБУ, запросив наших студентів на стажування в НБУ, а згодом, можливо і на роботу. Студенти із задоволенням взяли участь в інтерактивній грі, запропонованій паном Михайлом, яка дозволила учасникам отримати кращу уяву про ролі учасників ринку банківських послуг. Найбільш активні учасники гри отримали цінні подарунки – книги видатних фінансистів світу.

В другій половині дня була проведена програма освітнього лекторію для викладачів, в якій взяли участь викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування факультету економіки та підприємництва ВНАУ: Прутська О.О., Вдовенко Л.О., Польова О.Л., Руда О.Л., Марценюк О.В.. Програма включала в себе лекцію від Київської школи економіки на тему: "Як ризик та невизначеність впливають на економіку рішення, лекції від Національного банку України на теми "Кон'юнктура світових фінансових ринків в умовах нормалізації монетарної політики та вплив на країни, ринки яких розвиваються" та "Як працює валютний ринок", лекція від проекту USAID "Трансформація фінансового сектору". По закінченню освітнього лекторію викладачам учасникам було вручено іменні сертифікати.

28 травня була проведена лекція експерта Національного банку Інни Співак на тему: "Що приховується за політикою провідних центробанків та поведінка НБУ в нових реаліях". Під час виступу експерт розкрила таємниці політики центробанків, а також розповіла про перспективи НБУ задані сучасними тенденціями.

Прослухавши даний лекційний курс, студенти факультету економіки та підприємництва, окрім позитивних вражень, отримали цінну інформацію яка сприяла підвищенню рівня знань про функціонування НБУ. З приведеної ситуаційної гри, студенти змогли більш детально уявити роботу банківської системи України. Що стало додатковою мотивацією від спікерів курсу, для наших фахівців-фінансистів на шляху до реалізації власних амбіцій у банківській сфері нашої країни.
Викладачі, в рамках дискусії програми "Економічний експрес", отримали відповіді на багато питань щодо реалій та перспектив функціонування НБУ та банківської системи України в цілому. Прослухана лекція від проекту USAID "Трансформація фінансового сектору", розширила межі фінансових знань, зокрема щодо ролі і функцій фінансового омбудсмена.

Окрема вдячність керівництву університету за надану можливість проведення даного заходу в стінах Вінницького національного аграрного університету.

973

Події у світлинах