logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

І етап ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика

9 листопада 2020 року, у День української писемності та мови, в освітній платформі Zoom було організовано і проведено перший етап ХХІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика серед студентів 1 курсу Вінницького національного аграрного університету. На заході були присутні проректор з виховної роботи та гуманітарної політики Любов Михайлівна Спірідонова, завідувач кафедри української та іноземних мов Руслан Андрійович Кравець.

Голова конкурсної комісії, к.філол. н., доцент Ніна Сергіївна Смагло та члени комісії викладачі Інна Володимирівна Горобець, Юлія Леонідівна Власюк та асистент Алла Володимирівна Горобець дібрали 6 завдань, у яких потрібно було відредагувати документ, дібрати фразеологізми, поставити іменники чол. роду ІІ відміни у форму родового відмінка однини, скласти монофон (текст, у якому всі повнозначні слова починаються з однієї літери) та дібрати відповідники до іншомовних слів.

Студенти-першокурсники виявили не лише знання української мови, але й доволі творчо поставились до виконання конкурсних завдань та отримали такі результати:

І місце: Швець Наталія, факультет менеджменту та права, спеціальність маркетинг;

ІІ місце: Данилюк Анна, факультет менеджменту та права, спеціальність право;

ІІІ місце: Гостинська Вікторія, факультет менеджменту та права, спеціальність менеджмент організацій та адміністрування;

Маснюк Вероніка, факультет менеджменту та права, спеціальність маркетинг.

Переможці конкурсу Швець Наталія, Данилюк Анна та Гостинська Вікторія візьмуть участь у ІІ етапі Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика.

Вінницький національний аграрний університет завжди з теплом і трепетом у серці шанує, оберігає і плекає українську мову, адже чудово розуміє її значення для збереження суверенітету України й верховенства закону в нашій державі. Щороку ми відзначаємо День української писемності та мови, вшановуємо її красу й черпаємо кожне її слово з глибинної криниці народної мудрості.

Бажаємо успіхів у вивченні рідної мови!

9768

Події у світлинах