logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Генеральний секретар Мережі університетів Чорноморського регіону Еден Мамут схвально оцінив діяльність ВНАУ в науковій та освітянській галузях

Делегація Вінницького національного аграрного університету на чолі з ректором Віктором Мазуром взяла участь у міжнародній конференції «Впровадження цілей сталого розвитку ООН в Чорноморському регіоні до 2030 року». Захід тривав 4-5 жовтня на базі Палацу Парламенту Румунії. Подія об‘єднала представників румунського парламенту, міністрів, урядовців, послів, членів дипломатичних представництв, міжнародних організацій, науковців та студенство. Метою конференції є підтримка ініціатив сталого розвитку в світі, зростання економічного, соціального, наукового розвитку держав, запровадження освітньої платформи з питань захисту довкілля, збереження миру, використання біопалива та боротьба з глобальним потеплінням і зміною клімату.

Другий день конференції був присвячений питанням сталого розвитку університетів у глобальному та регіональному аспекті, моделюванню, прогнозуванню, оцінці результатів діяльності навчальних закладів в Мережі університетів Чорноморського регіону, впровадженню ініціатив уряду щодо підтримки реформ у галузі науки, освіти, економічного зростання тощо. Доповідачі зосередили свою увагу на впровадженні ідей, спрямованих на збереження миру, створення гідних умов навчання, працевлаштування, розширення можливостей для проходження стажування, практичної підготовки студентів та розробку спільних програм співпраці для вдосконалення освітніх стандартів. Платформою до конструктивного діалогу стала доповідь та презентація ректора ВНАУ Віктора Мазура «Роль аграрної освіти в контексті сталого розвитку України на період до 2030 року». Генеральний секретар Мережі Еден Мамут схвально оцінив діяльність університету в рамках Всеукраїнського навчально-наукового Консорціуму та здобутки ВНАУ в науковій та освітянській галузях.

2469

Події у світлинах