logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Факультетський культурно-виховний захід: «Як не стати жертвою правопорушень»

17 вересня 2019 року на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії Вінницького національного аграрного університету деканом факультету Оксаною Іванівною Скоромною організовано зустріч студентів перших та других курсів із представниками поліції м. Вінниці. На зустрічі студенти мали змогу отримати вичерпну інформацію щодо дій під час правопорушень та ознайомилися із правилами поведінки та правами поліцейських.


На зустріч до студентів були запрошенні поліцейські міста Вінниці – Олексій Пацелюк, капітан поліції та Андрій Новіцький, сержант поліції. Які детально розповіли студентам про права поліції та громадян, про правову відповідальність неповнолітніх та різні мотивації вчинення правопорушень.


Головною темою зустрічі було визначення: «Як не стати жертвою правопорушень». Олексій Пацелюк детально розповів про існуючі небезпеки, які очікують громадян в дома, при виході з дому, вдома без вас, в навчальних закладах, хуліганства по дорозі додому, небезпека в темну пору доби, розпивання алкоголю та вживання наркотичних засобів та багато інших факторів впливу на людину з нанесенням травм або тиску на психіку людини.


Гості із поліції розповіли про адміністративну та кримінальну відповідальність, про можливі правила захисту, про заборону носіння зброї: кастетів, електрошокерів, про класифікацію та дозвіл на носіння газових балончиків тощо. Студентами було задано чимало запитань про права затриманого, права поліцейського, про відео фіксацію та використання диктофонів.


Наставниками академічних груп задані запитання про самозахист, обшук підозрюваних і ситуації, які виникали в житті через незнання правил щодо дій на зауваження або заперечення.
Андрій Новіцький детально провів порівняння дій поліцейських при поверхневому огляді та обшуком, в чому відмінність і як це може бути проведено. Згадали про телефоні правопорушення та реакцію на них.
Як висновок, поліцейський захищає закон і має бути компетентною особою із психологічною підготовкою для того, щоб аналізувати поведінку людей, а також проводити лінію глибокого аналізу логічно вибудовувати послідовність оперативно-пошукових дій. А для цього добре знати Закон України про поліцію.


Студенти провели особистий огляд і ознайомлення із палицею поліцейського, наручниками та газовим балончиком, оглянули посвідчення, жетон та шеврони. Тепер вони зможуть розпізнати обман або дії справжніх поліцейських.
В Україні працюють різні шахрайські схеми та мають місце різні злочини, але попереджений – значить озброєний. Дякуємо за повчальну зустріч і чекаємо на нові та цікаві

2592

Події у світлинах