logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

ФАКУЛЬТЕТ ЕКОНОМІКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА ПРЕЗЕНТУЄ АКТУАЛЬНУ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ

Одним із сучасних направлень у ВНАУ є спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Виник цей фах внаслідок модернізації факультету економіки та підприємництва. Незважаючи на те, що спеціальність доволі нова, вона встигла набути популярності серед абітурієнтів, а також отримала багато підтверджень своєї актуальності:

– спеціальність акредитована НАЗЯВО (Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти), ступінь бакалавр;

– студенти спеціальності мають можливість проходити практику на вітчизняних та закордонних підприємствах, а також познайомитися із структурою європейської та міжнародної роботи на біржах;

– студенти спеціальності стали переможцями всеукраїнських та міжнародних конкурсів студентських наукових робіт;

– спеціальність надає можливість проходити фахову навчальну практику в університеті з елементами вивчення іноземної мови.

«Наші студенти та випускники дуже затребувані спеціалісти у своїй галузі, оскільки підприємництво, торгівля та біржова діяльність сьогодні розвиваються стрімкими темпами. Спеціальність відкриває широкі можливості для подальшого працевлаштування. Наш випускник може працювати на різних підприємствах будь-якої форми власності, будь-якого профілю – чи то виробничого, чи то торгівельного, та займати високооплачувані посади. Також фахівці-випускники можуть бути не лише найманими працівниками, а й створювати власний успішний бізнес та правильно розвивати його в умовах ринкової економіки, що дає міцну платформу для хорошого прибутку», – розповіла декан факультету, кандидат економічних наук, доцент Антоніна Брояка.

 

Підприємництво, торгівля та біржова діяльність – це найсучасніша та найбільш затребувана спеціальність бізнес-спрямування, що поєднує у собі спеціальні знання, уміння та практичні навички щодо створення та здійснення успішного бізнесу, прибуткової торгівлі та ефективної біржової діяльності, спеціальність із підготовки компетентних фахівців, які за вимогами сучасного ринку праці зможуть ефективно аналізувати ресурси, процеси і результати діяльності підприємства, розробляти загальні та функціональні стратегії підприємства і організовувати та здійснювати власний бізнес.

Роман Лук’яненко, який цього року став одним із перших випускників спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова справа» у ВНАУ, відмічає нестандартний та цікавий підхід викладачів до навчальних дисциплін. А також майбутній студент магістратури нашого університету, впевнений, що якість та ефективність навчання залежить від викладача в першу чергу. А оскільки таких професіоналів в університеті вистачає, то йому дуже пощастило стати успішним випускником цієї спеціальності та отримати нагороду «Перспективний агрополітик 2020» , а також академічну стипендію державного значення ім. М. С. Грушевського.

                                                  

Загалом студенти Вінницького національного аграрного університету мають змогу опановувати майбутні професії на шести факультетах, які включають широкий перелік спеціальностей. Це факультети: агрономії та лісівництва, економіки та підприємництва, обліку та аудиту, менеджменту та права, інженерно-технологічний факультет, а також факультет технологій виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії. Усі факультети використовують найновіші та перевірені часом методи роботи у навчальному та робочому процесі, а також постійно працюють над вдосконаленням своєї роботи разом із студентами і піклуються про достойну освіту молоді в Україні.

Кожен факультет має щонайменше чотири спеціальності IV рівня акредитації та має можливість випускати бакалаврів, магістрів та аспірантів.

Кожна спеціальність у ВНАУ – це багаторічний досвід практики та випробувань, це покращення результатів за допомогою спільної співпраці між завзятістю молодих здобувачів знань та професійністю викладачів, які невпинною працею та знаннями примножують здобутки якісної освіти в Україні. Також, наш університет постійно стоїть на порозі нових відкриттів, покращує науково-технічну базу та працює над створенням проєктів спільно із партнерами, а також слідкує за новими та затребуваними професіями, для того аби надавати студентам змогу вивчати актуальні напрямки та розвиватись у будь-якій сфері.

12433

Події у світлинах