logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

День поля на базі Науково-дослідного господарства «Агрономічне» ВНАУ

17 червня 2022 року відбувся День поля на базі Науково-дослідного господарства «Агрономічне» Вінницького національного аграрного університету спільно з компанією БТУ-Центр. БТУ-Центр – українська компанія, яка є лідером у розробці біотехнологічних препаратів у системі сучасних агротехнологій вирощування широкого спектру культур. Уже другий рік поспіль налагоджена ефективна співпраця щодо науково-дослідної роботи у сфері дослідження препаратів для використання у технологіях вирощування культур за інтегрованого виробництва продукції рослинництва, які дають можливість переходу на альтернативні біоорганічні технології за гарантії збереження рівня врожайності сільськогосподарських культур та гарантування продовольчої безпеки держави. Закладені схеми дослідів щодо вивчення біологічних препаратів із визначенням їх впливу на параметри продуктивності сільськогосподарських культур.

   

Керівники сільськогосподарських підприємств, фермери, представники агрохолдингів, науковці з різних областей України приїхали аби побачити результати досліджень 2-річних польових дослідів. День поля супроводжувався чотирма локаціями відповідно до досліджуваних схем вирощування озимої пшениці, соняшнику та кукурудзи при застосуванні біопрепаратів компанії БТУ-Центр, зокрема, щодо використання PK-мобілізатора Граундфікс та мікоризного препарату Мікофренд на кукурудзі та соняшнику; використання на зернових культурах інноваційної програми STOP-стрес; оглянули як прилипач Липосам спрацював із ґрунтовими гербіцидами на кукурудзі. Присутні на заході дізнались практичні поради використання біопрепаратів, щоб вберегти урожай, зекономити на добривах та продовжувати працювати у такі непрості часи для аграріїв та України і забезпечувати продовольчу безпеку держави.

 

Відкриваючи захід, проректор з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності Інна Гончарук наголосила, що НДГ «Агрономічне» ВНАУ - це сучасний виробничий полігон для проведення різноманітних наукових досліджень прикладного та фундаментального характеру, на якому формуються демопосіви та бази для регіональної імплементації здобутків лідерів аграрного ринку України з дистриб’юції мінеральних добрив, засобів захисту та інших агрохімікатів. Запросила до співпраці присутні українські аграрні компанії, адже такі напрями досліджень для України сьогодні є ключовими, враховуючи, що аграрії стикнулись із проблемами щодо дефіциту паливно-мастильних матеріалів, мінеральних добрив та засобів захисту на фоні стрімкого зростання їх вартості.

Також всі присутні на заході отримали рекламну продукцію компанії, призи та подарунки.

https://youtu.be/4EnlMlCIiZE

16806

Події у світлинах