logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

ВНАУ підписав договір про співпрацю з Пловдивським національним аграрним університетом (Болгарія)

14-15 вересня 2019 року делегацією Вінницького національного аграрного університету, разом із представниками українських аграрних вузів: Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва, Херсонського державного аграрного університету, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, проведено зустріч із ректором Пловдивського національного аграрного університету (Болгарія) Христиною Янчевою та проректором з наукової, міжнародної діяльності та зв`язків із медіа Светлою Янчевою. 

Пловдивський національний аграрний університет - найбільший аграрний вуз Болгарії, входить у ТОР-3 національного рейтингу вищих навчальних закладів. Національна агенція із забезпечення якості освіти і акредитації оцінила університет у 9,61 із 10-ти бальної шкали оцінювання, що дало можливість університету успішно пройти атестацію на період до 2025 року. Саме від рейтингу акредитації університету залежать обсяги фінансування, які виділяє Міністерство освіти і науки Болгарії на розвиток вузу. Болгарське міністерство ввело коефіцієнти на фінансування державного замовлення, залежно від спеціальностей. Для аграрних вузів найбільші коефіцієнти, традиційно, на аграрні спеціальності - агрономія, екологія, захист рослин та інші. Навчання на економічних спеціальностях - тільки за контрактною формою. 

Проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності ВНАУ Інна Гончарук презентувала болгарським колегам Вінницький національний аграрний університет та Всеукраїнський навчально-науково-виробничий консорціум. Обговорили питання щодо подальшої співпраці у сфері спільних наукових досліджень, публікацій статей у журналі Пловдивського університету, який входить до міжнародної наукометричної бази скопус; видання монографій на базі видавництва болгарського університету; можливість отримання подвійних дипломів українськими студентами; стажування викладачів і студентів не лише в університеті, а й на кращих аграрних підприємствах Болгарії для аграрних, технологічних, технічних та економічних спеціальностей; можливість участі у грантах та міжнародних програмах Erasmus+. Поділились інформацією щодо розвитку агропромислового комплексу України і Болгарії; реформами освіти і науки.


Зустріч завершилась підписанням договорів про співпрацю та обміном національної сувенірної продукції, книг становлення і розвитку університету.

2273

Події у світлинах