logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Центр підвищення кваліфікації, післядипломної освіти та дорадництва традиційно розпочав навчання сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників

27 травня 2019 року в Центрі підвищення кваліфікації, післядипломної освіти та дорадництва Вінницького національного аграрного університету стартувало професійне навчання сільськогосподарських дорадників та експертів-дорадників. Слухачами стали представники з Громадської спілки «Органічна Україна» (м.Київ), ТОВ «Центр розвитку фермерства» (м.Київ), Місцевого осередку м. Білгород-Дністровський та Білгород-Дністровського району Центру розвитку та правової підтримки села (Одеська область), наукові співробітники Національної Академії Аграрних Наук України (м.Київ) та фізичні особи-підприємці м. Одеси, м. Івано-Франківська.
Від імені президента університету Григорія Калетніка, ректора Віктора Мазура до слухачів з вітальним словом звернулась проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Ірина Гунько, яка підкреслила актуальність та перспективність розвитку сільськогосподарської дорадчої служби, побажала слухачам створити своєрідний дискусійний клуб, кожен учасник якого, міг поділитись вже набутим досвідом. Адже, серед слухачів чимало досвідчених експертів-дорадників. 


До процесу підготовки залучені провідні дорадники та експерти-дорадники: заступник директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації Валентина Кирилюк (голова регіональної кваліфікаційної комісії), Роман Корінець, радник Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, начальник відділу розвитку сільських територій Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації Віктор Гайдей. та науково-педагогічні працівники університету – Юрій Довгань, асистент кафедри маркетингу та аграрного менеджменту, Наталія Коваль, к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування в галузях економіки, Олена Красняк, к.е.н., доцент кафедри маркетингу та аграрного бізнесу, Наталя Опольська, к.ю.н., доцент, завідувач кафедри права, В’ячеслав Циганський, к.с.-г.н., старший викладач кафедри рослинництва, селекції та біоенергетичних культур, Галина Льотка, к.с.-г.н., доцент, завідувач кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин, Віталій Яропуд, к.т.н., старший викладач кафедри агроінженерії та технічного сервісу, Ольга Тітаренко, асистент кафедри екології та охорони навколишнього середовища, директор навчально-наукового центру.
Традиційною родзинкою навчання стала ділова гра проведена Романом Ярославовичем Корінцем, радником Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України на тему «Актуальні проблеми розвитку дорадництва та варіанти їх вирішення», яка максимально наблизила навчальний процес до практичної діяльності, враховуючи реалії сьогодення, під час якої слухачі отримали навички, як приймати рішення в умовах конфліктних ситуацій, відстоювати свої пропозиції, отримати результати за досить обмежений час.
Після закінчення курсу слухачі отримають свідоцтва про навчання сільськогосподарського дорадника та експерта-дорадника, що є підставою для допуску їх до здачі кваліфікаційного іспиту у регіональній кваліфікаційній комісії.

1770

Події у світлинах