logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Центр підтримки технологій та інновацій ВНАУ розпочав навчання експертів у сфері інтелектуальної власності

13 березня 2020 р., у рамках угоди між Вінницьким національним аграрним університетом та державною організацією «Національний офіс інтелектуальної власності» щодо створення Центру підтримки технологій та інновацій (TISC – Technology and Innovation Support Center), розпочали роботу онлайн-дистанційні курси (WIPO) для фахівців Центрів підтримки технологій та інновацій Вінницького національного аграрного університету.

Керівник проєкту Центрів підтримки технологій та інновацій TISC в Україні Сергій Брудняк провів лекцію на тему: «Основи проведення патентних досліджень та роботи з базами даних патентної інформації».

Слухачами курсів від ВНАУ були к.т.н., старший викладач кафедри загально технічних дисциплін та охорони праці, заступник декана з наукової роботи інженерно-технологічного факультету Купчук І.М.; к.т.н., старший викладач кафедри агроінженерії та технічного сервісу інженерно-технологічного факультету Холодюк О.В.; асистент кафедри права факультету менеджменту та права Бабой А.М.; асистент кафедри права факультету менеджменту та права Левицька І.В. та бібліотекарі Мукомела О.М. та Латуша Н.М.

Під час навчання була розглянута низка питань пов’язаних із особливостями міжнародної практики до формування права інтелектуальної власності, окреслено мету і завдання діяльності WIPO (Всесвітньої організації інтелектуальної власності) в Україні, перспективні цілі формування офісів TISC на базі навчальних закладів. У ході заняття було зосереджено увагу на пошуковому форматі патентної бази «PATENTSCOPE», зокрема застосування системи простого та комбінованого патентного пошуку, особливостей формування розділів патентної заявки у вказаній базі та користування нею для скачування інформації та формування власної заявки та надання відповідних консультацій; особливості роботи з базами даних патентної інформації ВОІВ, Укрпатенту та патентного відомства США; правила роботи та використання інтерфейсу; основи міжнародної патентної класифікації та використання індексів МПК.

Учасники курсу будуть отримувати тематичні інструкції та завдання для самостійного опанування платформами. У рамках навчання заплановано скайп-навчання за слідуючими тематичними секціями:

  • проведення патентних досліджень;
  • набуття та захист прав на знаки для товарів та послуг;
  • патентування технічних рішень за кордоном;
  • міжнародна реєстрація промислових зразків;
  • основи надання консультацій в Центрі підтримки технологій та інновацій.

По завершенні курсу учасники мають скласти іспит. За його результатами, учасники отримають сертифікати міжнародного зразка у галузі консультування та супроводу об’єктів права інтелектуальної власнос

8316

Події у світлинах