logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Бізнес-план студентки факультету економіки та підприємництва отримав фінансування на реалізацію студентського кафе


29 та 31 травня 2019 року, в рамках «Плану дій реалізації Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької області на період до 2020 року» відбувся захід регіонального масштабу, основною метою якого є відбір перспективних бізнес-планів (стартапів) підприємців-початківців та подальшого їх фінансування за рахунок коштів обласного бюджету.
Загальна вартість бізнес-планів становить понад 5,8 млн.грн., У тому числі 1,4 млн.грн. – кошти обласного бюджету.


У конкурсі стартапів для підприємців-початківців від Вінницького національного аграрного університету та структурних підрозділів ВНАУ прийняло участь 9 бізнес-планів:
1. «Відкриття студентського кафе», автор студентка 3-го курсу факультету економіки та підприємництва Ольга Ковтун. Особливістю даного кафе є забезпечення робочими місцями студентського активу, створення навчальної лабораторії та можливість проходження студентами відповідних спеціальностей виробничої практики, які мають бажання отримати навички у сфері ресторанного бізнесу, щомісячна благодійна допомога для кращих студентів університету та факультетів у вигляді отримання безкоштоних «Студ-ланчів», надання студентам знижок за різними соціальними програмами. Даний проект отримав фінансування у розмірі 50 тис.грн. на реалізацію старпату.
2. «Annet-радості букет», автор студентка 4-го курсу факультету обліку та аудиту Юлія Рижук. Комерційною метою проекту є розвиток уже функціонуючого невеликого квіткового бізнесу через отримання економічних вигод від встановлення опалювальної теплиці та відкриття квіткового магазину.


3. «Вирощування овочів в сучасній інноваційній теплиці гідропонним методом», автор студент 3-го курсу факультету агрономії та лісівництва Микола Медяний. Цікавість даного проекту обумовлюється високим попитом на овочеву продукцію та значними затратами на її вирощування, а застосування розробленого бізнес-плану дозволить із однієї сторони підвищити урожайність, а з іншої - регулювати якість овочевої продукції.
4. «Заготівля експортоорієнтованої сировини з подальшим створенням сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу», автор магістрант факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Дмитро Красиленко. Організація заготівлі та первинної переробки квасолі та гарбузового насіння, є перспективним напрямком бізнесу на селі. Бізнес ідея полягає у заготівлі квасолі не тільки у лущеному вигляді, а й у стручках та гарбузового насіння після процесу природного підсушування.


5. «Вирощування та реалізація ягід лохини», автори студенти інженерно-технологічного факультету 2-го курсу Роман Лисенко та Сергій Красовський. Створення своєї лінії з переробки лохини на плодово-ягідні суміші використовуватиметься для подальшої реалізації підприємствам харчової галузі промисловості.
6. «Інформаційно-комунікаційний комплекс просування продукції аграрних підприємств», автори студенти 3-го курсу факультету менеджменту та права Павло Ляховченко та Максим Страпачук. Підприємницька ідея проекту полягає у розробці інформаційно-комунікаційного комплексу просування товарів (послуг) аграрних підприємств на глобальному ринку шляхом створення цифрових продуктів (сторінка захоплення у формі ленд-сайту, сайту-магазину, сайту-візитки, сторінок у соціальних мережах та ін., ефективний маркетинговий текст, дизайн, підключення додаткових сервісів, таких як Яндекс Метрика) для формування позитивного іміджу аграрного підприємства, регіону, країни і підвищення лояльності потенційних та реальних споживачів.
7. «Питний мед – як продукт для підвищення економічної ефективності використання пасіки», автор працівник Чернятинського коледжу ВНАУ Сергій Скрипник. Бізнес є перспективним за рахунок того, що в останні роки зросла тенденція лікування різних хвороб бджолиними продуктами. Виробництво являється екологічно чистим та безвідходним. Проект викликав цікавість інвесторів і отримав запрошення на представлення своєї продукції на ХХХІ міжнародній агропромисловій виставці АГРО-2019 у м. Києві.

                                    
8. «Вигідне вирощування овочів у теплиці», автор студент обліково-агрономічного відділення Чернятинського коледжу ВНАУ Пічкур Іван. Презентація бізнес-плану супроводжувалась оригінальною натуральною продукцією: свіжа вітамінна овочева «тарілка» з овочів вирощених в теплиці. З роками планується розширення підприємства, як в об’ємах виробленої продукції так і в розширені асортименту, це відбуватиметься шляхом вивчення ринку збуту та потреб споживачів.
9. «Інтернет-сервіс Web-osvita», автор заступник директора з адміністративно-господарської роботи Немирівського коледжу будівництва, економіки та дизайну ВНАУ Олександр Бондаренко. Розробка освітнього інтернет-порталу допоможе надавати додаткові послуги з різних галузей знань викладачами з усього світу.


Приємно відзначити, що серед переможців став бізнес-план «Відкриття студентського кафе» студентки Ольги Ковтун факультету економіки та підприємництва Вінницького національного аграрного університету, що отримає фінансування до 50 тис.грн. для реалізації проекту. Всі учасники висловлюють вдячність керівництву університету за можливість реалізовувати свої власні бізнес-ідеї.

1677

Події у світлинах