logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

БЕЗПЕКА, ЯКІСТЬ, КОНКУРЕНТНІСТЬ У ХАРЧОВІЙ ГАЛУЗІ

Безпека, якість, конкурентоспроможність. Чи можливо це поєднати в єдине? Так, це – невід’ємне! Саме ці слова стали актуальним гаслом сьогодення на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Теоретичні та практичні проблеми забезпечення якості та безпечності продукції тваринництва і харчової галузі у контексті євроінтеграції», яка відбулась 25-26 листопада 2021 року у Вінницькому національному аграрному університеті.

Вітальним словом розпочав роботу конференції д.е.н., професор, академік НААН України, президент Вінницького національного аграрного університету та ННВК "ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-НАВЧАЛЬНИЙ КОНСОРЦІУМ" Григорій Калетнік, зазначивши, що: «Україна – аграрна країна, пріоритетом якої є європейська інтеграція, а впровадження інноваційних ідей та технологій виробництва продукції високого рівня безпеки та якості – беззаперечний пріоритет роботи колективу університету!»

              

Відкрив роботу пленарного засідання к.т.н, доцент, в.о. декана факультету ТВіППтаВ Руслан Будяк, який у своєму виступі окреслив роботу Кластеру харчових технологій та органічного виробництва Вінницького національного аграрного університету в умовах євроінтеграційних процесів. Про особливості використання пребіотичних препаратів у контексті конкурентоспроможності бджільництва, як продукта високого рівня безпеки та якості, виступив доктор с.-г.н., професор, директор ВСП «Чернятинський фаховий коледж ВНАУ» Віталій Кучерявий.

У роботі пленарного засідання взяли участь д.е.н., доцент, проректор з науково-педагогічної роботи, євроінтеграції та міжнародної діяльності Світлана Лутковська, к.т.н., доцент, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Ірина Гунько, керівники структурних підрозділів університету, факультетів та коледжів, студенти, магістри, аспіранти ВНАУ, стейкхолдери, представники вишів та відомих підприємств України.

В рамках засідання виступили: заступник начальника відділу розвитку агропромислового виробництва управління агропромислового розвитку Микола Заїка, головний технолог ТОВ «Азорель» Юлія Храновська, виконавчий директор ТОВ «Лайвсток-експорт» Сергій Голембівський та ін.

 

Понад 150 учасників конференції вирішували питання основних складових сучасного етапу реалізації курсу України на євроінтеграцію, стратегії дій щодо імплементації положень Угоди про Асоціацію України з ЄС пов’язаних з проблемами і перспективами розвитку тваринництва та харчової галузі, питань основних принципів і вимог до безпечності харчових продуктів у напрямку їх екологічності та органічності, пошук шляхів та розробка наукових напрямів досліджень використання системи НАССР для створення технологій нової продукції високого рівня безпеки та якості.

 

14171

Події у світлинах