logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Барвистий дивограй Регіонального мистецького фестивалю «З любов’ю до батьківської землі – 2019» вражає, зачаровує, надихає…

Неймовірно яскравий, сповнений наснаги, жаги, вірності і безмежної любові до рідної землі, до слова, яке об’єднало мільйони людей в єдину українську спільноту, до сонячного колосся і чистого, наче кришталь, українського неба, стартував другий день Регіонального мистецького фестивалю «З любов’ю до батьківської землі - 2019». Широкою душею розливалась пісня над Вінницьким національним аграрним університетом, різнобарвними загравами вабила серце концертна сцена центру культури та дозвілля, яка щоразу все нові і нові мрії втілює в життя.
Засновник і натхненник фестивалю Григорій Калетнік зазначив, що зал центру культури та дозвілля ВНАУ завжди дихає високим інтелектом, а сьогодні – випромінює красу. Григорій Миколайович також наголосив, що «... яка б ситуація не була в Україні, наша рідна, свята батьківська земля – головне надбання, пам’ять і надія на всі часи». Фестиваль єднає серця, дарує відчуття успіху, славить бездонне джерело народної мудрості і хисту, залучає до свята таланту все більшу кількість учасників. 


Цьогоріч у конкурсній програмі взяли участь десять коледжів області (більше 200 учасників): Ладижинський коледж ВНАУ, Немирівський коледж будівництва, економіки та дизайну ВНАУ, Вінницький коледж КНТЕУ, Вінницький технічний коледж, Верхівський сільськогосподарський коледж, Тульчинський коледж ветеринарної медицини БНАУ, Чернятинський коледж ВНАУ, Могилів-Подільський технолого-економічний коледж ВНАУ, Іллінецький аграрний коледж та Технологічно-промисловий коледж ВНАУ.
Справжнє видовище, надзвичайно талановиті і яскраві, натхненні й самовіддані юні артисти своєю нестримною енергією запалили не тільки сцену, а й кожне глядацьке серце.
Учасники фестивалю віддали шану кращим синам і донькам української землі: Тарасові Шевченку, Миколі Гоголю, Володимиру Івасюку, Ліні Костенко, бездоганно виконавши їхні безсмертні шедеври, низький уклін і глибоку вдячність – тисячам українських воїнів, які боронили і боронять Батьківщину у війні на Сході, та мільйонам неназваних, але й довіку не забутих творців українського фольклору, мудрості, історії – рідному народові, адже відомі фольклорні твори сьогодні зазвучали інакше, увібравши в себе повноголосся оновленої української душі.
Кожен учасник подарував глядачеві частинку свого серця. В атмосфері єднання особливо солодко було споглядати, як уміло й професійно студенти володіють грою на музичних інструментах, вражають високою акторською майстерністю, грацією й надзвичайними голосами.
І не лише студенти змагалися за кубок фестивалю – цьогоріч уперше введено конкурс для викладачів коледжів, адже, як наголосив голова журі, заслужений артист України Валерій Новосад, - «і викладачі, і студенти працюють на рівних. Не потрібно ставити межу між студентом і викладачем: ми – люди мистецтва, ми усі – артисти». Сьогодні ми насолоджувалися талантом тих, хто зміг організувати й підготувати таку високохудожню концертно-конкурсну програму. Члени журі одноголосно відзначили високий рівень підготовки учасників та фаховий підхід викладачів до відповідальної справи виховання та розвитку творчих здібностей студентської молоді, зазначивши, що вже скоро фестиваль зможе вийти на якісно новий рівень.
За підсумками суддівської колегії переможцями конкурсу–фестивалю стали:
- Вокальне чоловіче тріо «Сузір’я» - Ладижинський коледж ВНАУ;
- Андрієнко Анастасія – Іллінецький державний аграрний коледж;
- Коняга Геннадій – Могилів-Подільський технолого-економічний коледж ВНАУ;
- Мельничук Аліна - Могилів-Подільський технолого-економічний коледж ВНАУ;
- Народний ансамбль танцю «Ровесник» - Технологічно-промисловий коледж ВНАУ;
- Рябій Анна та Вітюк Ілля – Вінницький технічний коледж.
Всі переможці та номінанти Дипломів 2 та 3 ступенів були нагороджені ректором університету Віктором Мазуром.
Вражаючим акордом фестивалю став великий гала-концерт переможців на переповненій університетській площі.
Неперевершена ведуча гала-концерту, директор центру культури і дозвілля – Дар’я Погребняк не стримувала емоцій, світилася радістю і щастям, раділа успіхам колег та пишалася своїм дітищем. Дві години поспіль площа вирувала, танцювала, іскрилась веселкою барвистих вишуканих сценічних костюмів, насолоджувалася найкращим творчим доробком учасників фестивалю та народних колективів Центру культури та дозвілля.
Учасники фестивалю щиро дякували творцю та засновнику фестивалю Григорію Калетніку за неймовірно насичені та цікаві три фестивальні дні, за можливість реалізувати свій творчий потенціал, вибороти таку бажану, можливо першу у своєму житті перемогу, за створені комфортні умови для проживання, за кулінарні шедеври від університетського ресторану, за можливість відчути всі таїнства Національного музею - садиби М.І. Пирогова, поринути у красу ботанічного саду " Поділля "та зимового саду ВНАУ, відвідати "Подільський зоопарк, відчути неймовірний драйв під час неперевершеної святкової дискотеки. А ще величезна вдячність за віру у студентську молодь, відкриваючи для неї безліч прекрасних можливостей : розвиватися, мріяти, подорожувати, перемагати та впевнено крокувати до найвищої мети! 
Безумовно, ці фестивальні дні буде вписано в новітню історію перлини Поділля, адже у Вінницькому національному аграрному університеті спалахнули нові зорі та здійснилися найзаповітніші студентські мрії!
Ми не кажемо «До побачення», ми кажемо «До нових зустрічей», найулюбленіший, наймасовіший, найпрестижніший культурно-мистецький фестиваль «З любов’ю до батьківської землі».

1851

Події у світлинах