logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

27 квітня 2018 року відбулося засідання Вченої ради університету

Засідання Вченої ради університету розпочалося урочистим врученням атестатів кандидата наук Білявцевій Вікторії Вікторівні, асистенту кафедри годівлі сільськогосподарських тварин та водних біоресурсів, Бондаренко Владиславі Вікторівні, асистенту кафедри годівлі сільськогосподарських тварин та водних біоресурсів, Востряковій Вікторії Іванівні, провідному фахівцю відділу з організації та контролю за виконанням рішень Вченої ради університету та наказів ректора та Дмитренку Руслану Миколайовичу, асистенту кафедри аудиту та державного контролю, а також присвоєння вченого звання доцента кафедри обліку та оподаткування в галузях економіки к.е.н., доценту Тетяні Миколаївні Корпанюк.

Проректор з наукової роботи Інна Вікторівна Гончарук оголосила порядок голосування щодо висунення кандидатур на отримання іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених та проінформувала членів Вченої ради про розгляд та затвердження самоаналізу виконання Вінницьким національним аграрним університетом критеріїв надання та підтвердження статусу національного, а також про внесення змін до Порядку проведення попередньої експертизи дисертації на здобуття наукового ступеня доктора наук, доктора філософії (кандидата наук) на між кафедральному науковому семінарі у Вінницькому національному аграрному університеті.

 Про стан та перспективи агрономічного факультету доповів декан факультету Ігор Миколайович Дідур, а завідувачі кафедр В. М. Прокопчук (кафедри садово-паркового господарства, садівництва та виноградарства), В. М. Пришляк (кафедри сільськогосподарських машин), І. М. Берник (в.о. завідувача кафедри харчових технологій та мікробіології) ознайомили з роботою кафедр, зокрема з досягненнями та перспективами розвитку.

 Відповідальний секретар приймальної комісії Олег Миколайович Колісник ознайомив із особливостями прийому абітурієнтів до університету у 2018 році, зазначивши зокрема, що сертифікати ЗНО, крім іноземної мови, за 2016, 2017 та 2018 роки будуть дійсними.
Вчена рада затвердила ліцензійні справи щодо започаткування освітньої діяльності з підготовки бакалаврів за спеціальністю «Будівництво та цивільна інженерія» для Немирівського коледжу будівництва та архітектури ВНАУ та спеціальностей «Харчові технології» й «Право» для Технологічно-промислового коледжу ВНАУ.

 Голова Вченої ради, президент університету Григорій Калетнік поінформував про службове відрядження до США, де у рамках проведення ІІ Симпозіуму ректорів Вишеградської асоціації університетів підписав двосторонні договори про партнерство, співробітництво та науковий обмін між Вінницьким національним аграрним університетом, Всеукраїнським науково-навчальним Консорціумом та Луїзіанським державним університетом. З 50-ти університетів Європи та США ВНАУ став єдиним навчальним закладом, із яким було укладено угоду про співробітництво, а також прийняв запрошення від ректора університету Жіліна (Словаччина) Тетяни Корейової відвідати його у жовтні 2018 року.

 Сторони домовились про співпрацю на засадах партнерства, взаємовигоди та спільності інтересів із метою розширення та поглиблення змісту їх наукової, освітньої та практичної діяльності.
Григорій Миколайович зазначив основну відмінність між політикою нашої держави і США є цілковита автономія університетів: програма складена так, що студент здобуває практичний досвід безпосередньо у процесі навчання, вправляючись у веденні господарства від початку до завершення справи. У їхніх університетах діє злагоджена система господарювання, де кожен удосконалює практичні навички в університетських установах під особистим контролем викладачів і лаборантів. З цієї господарської діяльності університет отримує 60% фінансування. «У нас поки що такої автономії немає. І якщо ми її отримаємо, то чи готові працювати за такою формулою? Але вже тепер до цього потрібно серйозно готуватися постійно. Держава живе там, де живе наука, де в загальний процес виробництва вливаються висококваліфіковані фахівці», - наголосив Григорій Миколайович.

 

770

Події у світлинах