logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

26 січня 2018 року відбулося засідання Вченої ради університету

На початку засідання голова Вченої ради університету Григорій Миколайович Калетнік вручив атестат вченого звання доцента к.е.н., доценту кафедри економіки факультету економіки та підприємництва, помічнику ректора Гончарук Інні Вікторівні.

Члени Вченої ради заслухали звіт директора Технологічно-промислового коледжу ВНАУ Руслана Будяка за 2017 рік. Руслан Володимирович відзначив високу якість та професійність проведеної профорієнтаційної роботи та вступної кампанії, адже у 2017 році поріг коледжу переступили на 61 особу більше порівняно з попереднім роком, зокрема на 27 студентів більше вступило на денну форму, а лави заочників поповнилися загалом 42 студентами, що на 10 чол. більше, ніж у 2016-му. Загалом у Технологічно-промисловому коледжі навчається 978 студентів. Профорієнтаційна робота в закладі проводиться і в напрямку безперервної освіти, адже студенти продовжують навчання у Вінницькому національному аграрному університеті. «Вони мають гарну можливість навчатися за скороченим терміном, здобувати вищу освіту», і 199 випускників у 2017 році нею вдало скористалися.

Завдяки праці педагогічного колективу акредитовано спеціальність «Право», у травні успішно проведено атестацію робітничих професій. Викладачі коледжу проводять підготовчі курси, що дає змогу не лише краще підготувати абітурієнтів коледжу з-поміж інших, але й можливість надходження додаткових коштів до спецфонду закладу.
Неодноразово відзначено високий рівень проведення обласних методичних об’єднань, а педагоги коледжу постійно беруть участь у конференціях та семінарах, проведених у ВНАУ. Завдяки грантовій діяльності за розроблені проекти коледж отримав 20000 грн., на які купили професійну фотокамеру. Також завдяки грантам коледж придбав мультимедійну дошку для кабінету бухгалтерського обліку. Студенти проходять практику на м’ясопереробних підприємствах Німеччини, а коледж практикує інновації – навчає працівників підприємств області, які не мають потрібної освіти та вмінь.

Гордість коледжу – незмінний народний ансамбль «Ровесник» та Мар’яна Шевчук, яка у 2017 році отримала знакову нагороду – золоту медаль на чемпіонаті світу з важкої атлетики в Дубаї, ОАЕ.

Руслан Володимирович наголосив, що першочерговим завданням вбачає оновлення комп’ютерного класу. Уже встановлено пандуси при вході, а ще планується підготувати приміщення для атлетичного залу для студентів з особливими освітніми потребами. За 2017 рік здійснено ремонтні роботи в гуртожитку, утеплено навчальні корпуси.

Члени Вченої ради одноголосно підтримали ліцензування нових спеціальностей «Садово-паркове господарство» та «Агрономія» за пропозицією директора ТПК ВНАУ Р. Будяка та розглянули акредитаційні справи зі спеціальностей «Виробництво і переробка продукції рослинництва», «Бджільництво», «Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва», «Бухгалтерський облік» за пропозицією Миколи Первачука, в. о. заступника директора з навчальної роботи Чернятинського коледжу; за пропозицією директора коледжу Марини Кондратової підтримали започаткування освітньої діяльності підготовки молодших спеціалістів за спеціальністю «Облік і оподаткування» у Немирівському коледжі будівництва та архітектури; щодо підготовки ОКР «Бакалавр» та «Магістр» за спеціальністю «Маркетинг», а також магістрів за спеціальністю «Право» за клопотанням декана факультету менеджменту та права Ольги Мельничук та за пропозицією декана факультету технології виробництва та переробки продукції тваринництва Оксани Скоромної Вчена рада підтримала підготовку магістрів за спеціальністю «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Члени Вченої ради також ознайомилися з навчальними програмами для підготовки бакалаврів та магістрів на факультетах менеджменту та права і ТВіППТ.
Вчена рада заслухала інформацію проректора з виховної роботи та гуманітарної політики, голови комісії Любові Спірідонової з розгляду звернень Чернятинського та Брацлавського агроекономічних коледжів. Любов Михайлівна проінформувала членів Вченої ради про суть проблеми. «При розгляді цих звернень перше, що береться до уваги – нормативно-правова база, на якій базувалися дані звернення, проводилися збори трудових колективів і виписувались протоколи, - наголосила Л. Спірідонова. – Тут варто зазначити, що в обох коледжах посилання на нормативно-правову базу майже відсутні.

Свої бажання стати незалежними, юридично самостійними автори звернень формували на проектах законів та концепцій, які не мають юридичної сили.

Любов Михайлівна зачитала рішення Наглядової ради ВНАУ, яка розглянула це питання 19 січня 2018 року за участі всіх зацікавлених сторін. Проаналізувавши документи й нормативно-правові акти, Наглядова рада зробила висновок: немає законних підстав приймати рішення щодо виходу коледжів зі структури університету.
Таїсія Томляк, начальник юридичного відділу університету доповнила доповідь щодо роботи комісії у Чернятинському коледжі, привівши приклад грубих порушень Закону «Про охорону праці» - це покарання студентів доганами, звільнення викладачів з порушенням трудового договору або ж відрахування студентів без візи студентського самоврядування, відсутність положень про педради та не сформовані збори трудового колективу. Таїсія Сергіївна також звернула увагу всіх директорів коледжів на необхідність привести у відповідність до Закону «Про вищу освіту», Статуту університету, Положення про коледж, Положення про загальні збори трудових колективів та запропонувала внести зміни до Положення про коледж щодо публічних закупівель – надати повноваження усім відокремлених підрозділам та затвердити чисельний склад делегатів на збори коледжів.

Ректор ВНАУ Віктор Мазур запропонував увести посаду проректора з науково-педагогічної, інноваційної роботи та роботи з відокремленими структурними підрозділами та призначити на неї к.т.н., доцента, віце-президента Навчально-науково-виробничого комплексу «Всеукраїнський науково-навчальний консорціум» Ірину Василівну Гунько, а також оголосив про те, що 30 січня відбудеться конференція трудового колективу університету, де буде заслухано звіт ректора за 2017 рік.

762

Події у світлинах