logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

2 СТАРТАПИ ВНАУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ У НІМЕЧЧИНІ

З 19 по 22 березня 2024 р. делегація науковців Вінницького національного аграрного університету за сприяння проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності – Інни ГОНЧАРУК та за підтримки Enterprise Europe Network Ukraine прибула до міста Кельн у Німеччині, де мала можливість представити інноваційні розробки винахідників університету на міжнародній виставці Anuga FoodTec 2024, яка проходила під девізом: «міжнародна, інноваційна, успішна». Цьогоріч Anuga FoodTec 2024 об’єднала 232 учасників із 32 країн світу.

Anuga FoodTec є найважливішою інформаційною та бізнес-платформою для нових концепцій та інноваційних розробок у міжнародній індустрії харчових продуктів і напоїв. Це єдиний у світі ярмарок постачальників, який компетентно охоплює всі аспекти виробництва продуктів харчування та напоїв – від технологічних процесів і технологій наповнення та пакування до безпеки харчових продуктів, пакування, цифровізації та інтралогістики. Програма виставки включала зустрічі, воркшопи, вебінари та інноваційний блок. У 2024 році вперше з’явилась виставкова зона екологічних технологій та енергетики. Теми наукових розробок різноманітні, проте зосереджені на екологізації технологій та Європейському зеленому курсі – GreenDeal.

Науковці ВНАУ презентували стартапи у цьому секторі. Серед української делегації було 5 представників, із яких 2 – з ВНАУ. К.с.-г.н., доцент навчально-наукового інституту агротехнологій та природокористування Ольга МАЦЕРА презентувала стартап ВНАУ – Recuperator (винахідник – к.т.н., доцент, декан інженерно-технологічного факультету Віталій ЯРОПУД).

Продовжила програму аспірантка навчально-наукового інституту агротехнологій та природокористування ВНАУ Ольга МАЗУР, розкривши ключові ідеї стартапу Reactor-mixer (винахідник – доктор філософії з галузевого машинобудування, старший викладач інженерно-технологічного факультету Сергій Бурлака). Представлення стартапів та обговорення відбувалось англійською мовою.

Після пітчингів представники делегації ВНАУ взяли участь у networking, обговоривши можливості співпраці зокрема з Dr. Elisa Braeckevelt (international affairs/Eastern Europe and Central Asia programme officer). Стартапи Recuperator та Reactor-mixer зацікавили також фахівців із Institute for Life Science Technologies - Dr.-Ing. Imke Weishaup та Dr. rer. nat. Nele Jantz. 

Транспортні витрати та витрати на проживання учасників були повністю компенсовані організаторами виставки.

Anuga FoodTec 2024 – надає широкі можливості на міжнародному рівні ознайомитись із найновішими рішеннями, новаторськими технологіями, стартаперам-початківцям представити розробки, розширити ринки збуту, оцінити діяльність конкурентів та стати стійким імпульсом для вашого успіху!

20566

Події у світлинах