logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 201 «Агрономія»

На факультеті агрономії та лісівництва Вінницького національного аграрного університету відбулось підсумкове рецензування ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 201 «Агрономія» (далі - Конкурс).

Згідно положення про «Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у Вінницькому національному аграрному університеті» Конкурс проводиться у два тури:

І тур - у вищих навчальних закладах;

ІІ тур - у базових вищих навчальних закладах.

ІІ тур Конкурсу проводиться у два етапи:

перший етап - рецензування робіт (01.02.2020-10.03.2020 р.);

другий етап - проведення підсумкової науково-практичної конференції (25-27 березня 2020 р.).

Для організації та проведення І туру Конкурсу у вищому навчальному закладі за наказом керівника створюється конкурсна комісія, на розгляд якої студенти подають свої наукові роботи.

Конкурсна комісія з проведення І туру Конкурсу відбирає не більше трьох наукових робіт із кожної галузі знань, спеціальності (спеціалізації) та надсилає їх до базових вищих навчальних закладів у строк, визначений наказом МОН.

Не можна подавати одну й ту саму наукову роботу до різних базових вищих навчальних закладів.

Для організації та проведення ІІ туру Конкурсу у базовому вищому навчальному закладі створюється галузева конкурсна комісія, персональний склад якої затверджується наказом керівника базового вищого навчального закладу.

До складу галузевої конкурсної комісії входять наукові, науково-педагогічні працівники базового вищого навчального закладу, представники інших вищих навчальних закладів, наукових установ, підприємств, громадських організацій тощо (за згодою). Кількість представників базового вищого навчального закладу у складі галузевої конкурсної комісії не може перевищувати 50% від затвердженого її складу.

Головою галузевої конкурсної комісії призначається керівник, заступник керівника базового вищого навчального закладу.

Протягом першого етапу ІІ туру Конкурсу галузева конкурсна комісія розглядає подані наукові роботи та здійснює їх рецензування (додаток 2). Одна робота рецензується двома рецензентами.

Наукові роботи не подаються на рецензування до вищих навчальних закладів, у яких навчаються їх автори.

За результатами рецензування формується рейтинговий список наукових робіт (далі - рейтинговий список), який оприлюднюється.

Якщо під час рецензування наукової роботи буде виявлено ознаки академічного плагіату, галузева конкурсна комісія окремо розглядає це питання і своїм рішенням:

- підтверджує факт академічного плагіату та знімає відповідну наукову роботу з Конкурсу з повідомленням учасника та конкурсної комісії відповідного вищого навчального закладу про цей факт;

- не підтверджує факт академічного плагіату і допускає відповідну наукову роботу до подальшої участі у Конкурсі.

Галузева конкурсна комісія на своєму засіданні (за наявності не менше 2/3 її складу) на підставі рецензій приймає рішення щодо визначення наукових робіт, автори яких запрошуються на підсумкову науково-практичну конференцію. Рішення галузевої конкурсної комісії приймається більшістю від її затвердженого складу. За рівної кількості голосів членів галузевої конкурсної комісії голос голови є вирішальним.

Авторам відповідних наукових робіт галузева конкурсна комісія надсилає запрошення (у тому числі на електронну пошту автора) для участі у підсумковій науково-практичній конференції (не пізніше ніж за два тижні до дати її проведення) для наукової доповіді та захисту роботи.

Якщо претендент на нагородження не має можливості приїхати для участі у підсумковій науково-практичній конференції, допускається його участь із використанням телекомунікаційних засобів у режимі відеоконференції.

За рішенням галузевої конкурсної комісії підсумкова науково-практична конференція також може бути проведена у режимі відеоконференції.

Інформація про дату проведення підсумкової науково-практичної конференції, списки запрошених для участі у конференції та їх наукові роботи, рецензії на всі наукові роботи, подані на Конкурс (без даних про рецензента), рейтинговий список не пізніше ніж за два тижні до проведення підсумкової науково-практичної конференції висвітлюються на веб-сайті базового вищого навчального закладу.

Галузеві конкурсні комісії ведуть реєстр студентських наукових робіт із метою виключення можливості повторного подання їх на Конкурс.

Документація з проведення ІІ туру Конкурсу зберігається у базових вищих навчальних закладах протягом трьох років.

Згідно наказу «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Агрономія» у 2019-2020 навчальному році було затверджено галузеву конкурсну комісію з проведення другого туру Конкурсу у складі:

МАЗУР

Віктор Анатолійович

-ректор університету, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, голова галузевої конкурсної комісії;

ДІДУР

Ігор Миколайович

-декан факультету агрономії та лісівництва, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, заступник голови галузевої конкурсної комісії;

МАЗУР

Олександр Васильович

-в.о. завідувача кафедри рослинництва, селекції та біоенергетичних культур, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, відповідальний секретар оргкомітету;

ПОЛІЩУК

Михайло Іванович

-завідувач кафедри землеробства, ґрунтознавства та агрохімії, кандидат сільськогосподарських наук, доцент;

 

ПІНЧУК Наталія Володимирівна

-завідувач кафедри ботаніки, генетики та захисту рослин, кандидат сільськогосподарських наук, доцент

РАЗАНОВ

Сергій Федорович

-завідувач кафедри екології та охорони навколишнього середовища, доктор сільськогосподарських наук, професор;

 

ВДОВЕНКО

Сергій Анатолійович

-доктор сільськогосподарських наук, доцент кафедри лісового, садово-паркового господарства, садівництва та виноградарства;

 

 

ТКАЧУК

Олександр Петрович

-доктор сільськогосподарських наук, старший викладач кафедри екології та охорони навколишнього середовища;

 

 

ПАЛАМАРЧУК

Віталій Дмитрович

-кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри рослинництва, селекції та біоенергетичних культур, заступник декана факультету агрономії та лісівництва з наукової роботи.

 

 

 

До складу галузевої конкурсної комісії залучено представників інших аграрних навчальних закладів:

МИЦИК

Олександр Олександрович

- кандидат сільськогосподарських наук, доцент, декан агрономічного факультету Дніпровського державного аграрно-економічного університету;

 

ЗАВІРЮХА

Петро Данилович

- кандидат сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри генетики, селекції та захисту рослин Львівського національного аграрного університету;

 

 

ДРОБІТЬКО

Антоніна Вікторівна

- кандидат сільськогосподарських наук, доцент, декан факультету агротехнологій Миколаївського національного аграрного університету;

 

ІВАНОВА

 Ірина Євгенівна

- кандидат сільськогосподарських наук, доцент, декан факультету агротехнологій та екології Таврійського державного агротехнологічного університету;

 

РОМАНОВ Олексій Васильович

- кандидат сільськогосподарських наук, доцент, декан агрономічного факультету Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва;

 

МРИНСЬКИЙ

 Іван Миколайович

- кандидат сільськогосподарських наук, доцент, декан агрономічного факультету Херсонського державного аграрного університету;

 

МАРЕНИЧ

Микола Миколайович

- кандидат сільськогосподарських наук, доцент, декан факультету агротехнологій та екології Полтавської державної аграрної академії;

 

МЕЛЬНИК

Андрій Васильович

- доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри рослинництва Сумського національного аграрного університету.

 

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України щодо запровадження карантину для всіх типів закладів освіти незалежно від форм власності і сфери управління, листа Міністерства освіти і науки України № 1/9-154 від 11.03.2020, рішення Уряду від 25 березня 2020 р. про продовження терміну карантину до 24 квітня 2020 р., галузевою конкурсною комісією було прийняти рішення оголосити переможців конкурсу згідно одержаних балів двох рецензій. Наукові роботи не подавались на рецензування до вищих навчальних закладів, у яких навчаються їх автори.

Список переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Агрономія» у Вінницькому національному аграрному університеті у 2019-2020 н.р.

Шифр

Автор

Навчальний заклад

1

Біологізація ґрунту

Дмитревич Богдан Ярославович

Вінницький національний аграрний університет

2

Glycine max

Серафим Сергій Сергійович

Миколаївський національний аграрний університет

3

Plants 

Цигельник Кристина Володимирівна

Сумський національний аграрний університет

4

Сонцевик будяковий

Череватенко Катерина Сергіївна

Харківський національний аграрний університет

ім. В.В. Докучаєва

5

Кукурудза – королева полів

Михалуца Денис Миколайович

Вінницький національний аграрний університет

6

Агротехнолог

Андрєєв Андрій Миколайович

Миколаївський національний аграрний університет

7

Біогаз з кукурудзи

Приймак Діана Олександрівна

Білоцерківський національний аграрний університет

8

Забур’яненість агроценозу

Шуміло Євгеній Ігоревич

Львівський національний аграрний університет

9

Гірчиця біла

Шульга Сергій Юрійович

Житомирський національний агроекологічний університет

10

Shestopalivka

Муха Віктор Русланович

Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Д. Моторного

11

Адаптивність пшениці

Нечипоренко Денис Олександрович

Дніпровський державний аграрно-економічний університет

12

Озимі зернові

Боринська Олена Володимирівна

Одеський державний аграрний університет

13

Соняшник – позакореневе підживлення

Мозговий Руслан Сергійович

Харківський національний аграрний університет

ім. В.В. Докучаєва

14

Нетрадиційна культура

Цибулько Іван Геннадійович

Подільський державний аграрно-технічний університет

15

Рослина

Загородній Олег Вікторович

Національний університет біоресурсів і природокористування України

 

Наукові роботи переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Агрономія» у Вінницькому національному аграрному університеті у 2019-2020 н.р. можна переглянути за посиланням: https://drive.google.com/open?id=1ldDHoPoHLN_vHL58MK64EP3ynSqZsqe5

 

3545

Події у світлинах