logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Відбувся захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук

05 квітня 2021 року на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 05.854.03 відбувся прилюдний захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук зі спеціальності 08.00.04 – економіка та управління підприємствами здобувача та асистента кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії факультету менеджменту та права Вінницького національного аграрного університету ГОНТАРУКА Ярослава Вікторовича на тему: «Реструктуризація переробних підприємств АПК в умовах глобалізації».

Науковий керівник: доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії ВНАУ, академік НААН України КАЛЕТНІК Григорій Миколайович.

Офіційними опонентами виступили: доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри обліку і оподаткування Свиноус Іван Вікторович (Білоцерківський національний аграрний університет) та кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри маркетингу та реклами Головчук Юлія Олександрівна (Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ).

Також без уваги не залишається захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук зі спеціальності 08.00.03 – економіка та управління національним господарством випускниці аспірантури та асистента кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії факультету менеджменту та права Вінницького національного аграрного університету БІЛОКІННОЇ Ілони Дмитрівни на тему: «Формування інституційного механізму становлення «зеленої економіки» в аграрній сфері».

Науковий керівник: доктор економічних наук, професор, професор кафедри адміністративного менеджменту та альтернативних джерел енергії ВНАУ,  член-кореспондент НААН України ШПИКУЛЯК Олександр Григорович.

Офіційними опонентами виступили: доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри бізнесу та управління персоналом Лопатинський Юрій Михайлович (Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича) та кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки Ковальчук Світлана Ярославівна (Вінницький національний аграрний університет). 

Тематика дослідження обох науковців є досить актуальною в сучасних умовах, адже основний науковий результат дисертаційної роботи полягає у вирішенні науково-практичного завдання щодо обґрунтування теоретичних засад і визначення напрямів продовольчої та фінансової безпеки України. Необхідність реального підвищення ефективності переробних підприємств АПК у значній мірі залежать від ефективних заходів проведення реструктуризації підприємств даного сектору економіки, а також організаційно-економічні перетворення та системні зміни, які відбуваються в сучасному світі, унормовують поступальний рух економіки й суспільства до розбудови моделі сталого розвитку. 

Підсумком обговорень та дискусій з приводу представленого дослідження стало таємне голосування членів спеціалізованої вченої ради. Рішення було одноголосним – присвоїти науковий ступінь кандидата економічних наук Гонтаруку Ярославу Вікторовичу та Білокінній Ілоні Дмитрівні.

Щиро вітаємо дисертантів та їхніх наукових керівників із значним результатом завершеного наукового дослідження! Зичимо наснаги, терпіння, невичерпної енергії та міцного здоров’я. Бажаємо не зупинятись на досягнутому, надалі розвиватись у науковій сфері та наповнювати скарбницю наукових здобутків Вінницького національного аграрного університету своїми досягненнями.

3889

Події у світлинах