logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Відбувся черговий захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії з агрономії у Вінницькому національному аграрному університеті!


12 серпня 2024 року провела роботу спеціалізована вчена рада з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії ДФ 05.854.023. Відбувся прилюдний захист дисертації за галуззю знань 20 Аграрні науки та продовольство зі спеціальності 201 Агрономія аспірантки ВНАУ Оксани ГУСАК на тему «Якість зерна злакових культур за інтенсивного землеробства в умовах зміни клімату Лісостепу Правобережного».

Науковий керівник – Сергій РАЗАНОВ, д.с.-г.н., професор, професор кафедри екології та охорони навколишнього середовища Вінницького національного аграрного університету.

Засідання спеціалізованої ради ДФ 05.854.023, утвореної відповідно до рішення Вченої ради ВНАУ від 12.06.2024 р., протокол № 12 та затвердженої наказом ректора Вінницького національного аграрного університету від 12.06.2024 р. № 30а, відбулось у такому складі:

Голова разової спеціалізованої вченої ради:
- Ткачук Олександр Петрович, д.с.-г.н., професор, Вінницький національний аграрний університет.

Рецензенти:
- Колісник Олег Миколайович, к.с.-г.н., доцент, Вінницький національний аграрний університет;
- Яковець Людмила Анатоліївна, к.с.-г.н., доцент, Вінницький національний аграрний університет.

Офіційні опоненти:
- Демʼянюк Олена Сергіївна, д.с.-г.н., професор, член-кореспондент НААН України, Інститут агроекології і природокористування НААН України;
- Сабадин Валентина Яківна, к.с.-г.н., доцент, Білоцерківський національний аграрний університет.

Наукова новизна дисертації полягає у вивчені урожайності та інтенсивності накопичення важких металів зерном злаків в умовах техногенного навантаження на сірі лісові ґрунти залежно від їх озимих та ярих форм за різного рівня зволоження ґрунтів та мінерального удобрення в природно-кліматичних умовах Лісостепу Правобережного. Уперше проведено оцінку якості зерна злакових культур за інтенсивністю накопичення важких металів залежно від озимих та ярих форм злаків, за різного рівня зволоження ґрунтів та за мінерального удобрення ґрунтів в умовах Лісостепу Правобережного. Досліджено вміст коефіцієнта накопичення та небезпеки свинцю, кадмію, цинку і міді у зерні озимих і ярих культур пшениці та ячменю. Удосконалено зниження вмісту свинцю, кадмію, цинку і міді у зерновій продукції одержаній в умовах інтенсивного землеробства Лісостепу Правобережного. Дисертаційна робота отримала позитивні відгуки членів спеціалізованої вченої ради – захист відбувся успішно.

Щиро вітаємо дисертантку та її наукового керівника!

Зичимо наснаги, терпіння, невичерпної енергії та міцного здоров’я. Бажаємо не зупинятись на досягнутому, надалі розвиватись у науковій сфері та наповнювати наукову скарбницю Вінницького національного аграрного університету своїми досягненнями!

6846

Події у світлинах