logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Вчергове поповнено наукову скарбницю успішних захистів дисертацій аспірантами ВНАУ у 2024 році

14 серпня 2024 року, провела роботу спеціалізована вчена рада з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії ДФ 05.854.025. Відбувся прилюдний захист дисертації за галуззю знань 20 Аграрні науки та продовольство зі спеціальності 201 Агрономія аспірантки ВНАУ Сніжани ПАНКОВОЇ на тему «Біоіндикаційна оцінка стійкості полезахисних лісосмуг в умовах інтенсивного землеробства Лісостепу правобережного».

Науковий керівник – Олександр ТКАЧУК, д.с.-г.н., професор, завідувач кафедри екології та охорони навколишнього середовища Вінницького національного аграрного університету.

Засідання спеціалізованої ради ДФ 05.854.025, утвореної відповідно до рішення Вченої ради ВНАУ від 12.06.2024 р., протокол № 12 та затвердженої наказом ректора Вінницького національного аграрного університету від 12.06.2024 р. № 32а, відбулось у такому складі:

Голова разової спеціалізованої вченої ради:
Сергій ВДОВЕНКО, д.с.-г.н., професор, Вінницький національний аграрний університет.

Рецензент:
Тисячний Олег Петрович, к.с.-г.н., старший викладач, Вінницький національний аграрний університет.

Офіційні опоненти:
Лавров Віталій Васильович, д.с.-г.н., професор, Комунальний заклад вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти»;
Юхновський Василь Юрійович, д.с.-г.н., професор, Національний університет біоресурсів і природокористування України;
Тимошенко Людмила Михайлівна, к.с.-г.н., старший науковий співробітник, Інститут агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України.

Наукова новизна дисертації полягає у тому, що уперше визначено біоіндикаційну реакцію дерев полезахисних лісосмуг Лісостепу правобережного на забруднення довкілля в умовах інтенсифікації землеробства та рекомендовано систему спостережень за зміною стану листя окремих деревних порід залежно від вирощуваних культур та антропогенного впливу; досліджено агроекологічний стан ґрунтів під полезахисними лісосмугами за комплексом показників родючості та забрудненості. Удосконалено систему першочергових заходів догляду та контролю стану полезахисних лісосмуг для їх ефективного функціонування та позитивного впливу на стан агроекосистем на основі підтримання їх у продувній конструкції та виявлення усіх негативних змін, що викликаються екологічними чинниками.

Дисертаційна робота отримала позитивні відгуки членів спеціалізованої вченої ради – захист відбувся успішно.

Щиро вітаємо дисертантку та її наукового керівника!

Бажаємо нових звершень, здобутків та перемог! Щиро зичимо міцного здоров’я, мирного неба над головою, добробуту і злагоди в родині, підтримки рідних та близьких! Нехай здійснюються усі заповітні мрії та бажання, а життя наповнюється лише приємними звістками, щасливими усмішками і добрими людьми!

6896

Події у світлинах