logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Скарбниця наукових здобутків Вінницького національного аграрного університету поповнилась черговим успішним захистом дисертації!

Сьогодні, 13 серпня 2024 року, провела роботу спеціалізована вчена рада з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії ДФ 05.854.024. Відбувся прилюдний захист дисертації за галуззю знань 20 Аграрні науки та продовольство зі спеціальності 201 Агрономія аспірантки ВНАУ Антоніни ПІДДУБНОЇ на тему «Якість овочевої продукції за інтенсивного землеробства в умовах зміни клімату Лісостепу Правобережного».

Науковий керівник – Сергій РАЗАНОВ, д.с.-г.н., професор, професор кафедри екології та охорони навколишнього середовища Вінницького національного аграрного університету.

Засідання спеціалізованої ради ДФ 05.854.024, утвореної відповідно до рішення Вченої ради ВНАУ від 12.06.2024 р., протокол № 12 та затвердженої наказом ректора Вінницького національного аграрного університету від 12.06.2024 р. № 31а, відбулось у такому складі:

Голова разової спеціалізованої вченої ради:
- Ткачук Олександр Петрович, д.с.-г.н., професор, Вінницький національний аграрний університет.

Рецензенти:
- Дідур Ігор Миколайович, д.с.-г.н., професор, Вінницький національний аграрний університет;
- Паламарчук Інна Іванівна, к.с.-г.н., доцент, Вінницький національний аграрний університет.

Офіційні опоненти:
- Улянич Олена Іванівна, д.с.-г.н., професор, член-кореспондент НААН України, Уманський національний університет садівництва;
- Дацко Тетяна Миколаївна, к.с.-г.н., доцент, Львівський національний університет природокористування.

Наукова новизна дисертації полягає у тому, що в результаті теоретичного аналізу та проведення польових і лабораторних досліджень вивчено урожайність та інтенсивність накопичення важких металів овочами за впливу різного зволоження ґрунтів їх мінерального удобрення та періоду тривалості вегетації викликаного як антропогенними так і природними факторами в умовах Лісостепу Правобережного. Вперше досліджено інтенсивність накопичення важких металів овочами вирощеними на сірих лісових ґрунтах за різного техногенного навантаження; вивчено урожайність та інтенсивність накопичення важких металів у овочах за різного періоду їх вирощування; досліджено урожайність та інтенсивність накопичення важких металів у овочах за різного рівня зволоження ґрунтів; вивчено урожайність та інтенсивність накопичення важких металів у овочах за різного мінерального удобрення ґрунт.

Дисертаційна робота отримала позитивні відгуки членів спеціалізованої вченої ради – захист відбувся успішно.

Щиро вітаємо дисертантку та її наукового керівника! Бажаємо міцного здоров’я, професійного зростання, майбутніх наукових пошуків! Ніколи не зупинятися на досягнутих успіхах і постійно боротися за свою мрію, бажаємо неймовірних сил, блискучих ідей для подальшого саморозвитку й самореалізації!

6947

Події у світлинах