logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Презентація результатів науково-дослідницької роботи за 2023-2024 навчальний рік аспірантів ННІ агротехнологій та природокористування

28 червня 2024 року відбулася презентація результатів науково-дослідницької роботи за 2023-2024 навчальний рік аспірантів навчально-наукового інституту агротехнологій та природокористування зі спеціальності 201 Агрономія Вінницького національного аграрного університету.

Наразі війна ставить нові виклики перед аграрним сектором України, але й відкриває нові можливості для розвитку. Науковці ВНАУ переконані, що саме зараз критично важливо концентрувати увагу на розробці та впровадженні нових технологій, які допоможуть підвищити стійкість та ефективність агровиробництва.

Дослідницька робота є традиційним засобом розвитку пошуково-пізнавальної активності аспірантів, поглибленням знань, удосконаленням умінь і навичок, розширенням кругозору, формуванням екологічного світогляду. Дослідництво дає змогу комбінувати різноманітні операції, підходи, спрямовані на організацію пошукової діяльності. 

Презентація дослідних ділянок аспірантів відбувалася під керівництвом їх наукових керівників на демонстраційних полях НДГ «Агрономічне ВНАУ» у селі Агрономічне Вінницького району.

Аспіранти продемонстрували свої дослідження з удосконалення технологій вирощування: сої, гороху, нуту, соняшнику, кукурудзи, тритикале та ін. Під час презентацій аспіранти детально розповіли про свої дослідження, продемонстрували результати та поділилися висновками. Молоді науковці представили методи, які дозволяють оптимізувати вирощування кожної культури з урахуванням її особливостей та потреб з метою підвищення економічної ефективності технології вирощування та екологізації агрономічної діяльності.

Аспіранти продемонстрували, як використання органічних добрив може не лише підвищити врожайність і якість продукції, але й покращити стан ґрунту та зробити його більш родючим. 

Презентація науково-дослідницьких ділянок аспірантів ВНАУ стала свідченням того, що українська наука не стоїть на місці.

Навіть в умовах війни молоді науковці продовжують досліджувати актуальні проблеми аграрного сектору та розробляти нові методи, які допоможуть українським аграріям підвищити свою ефективність та конкурентоспроможність.

6173

Події у світлинах