logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Академік НААН Булгаков Володимир Михайлович провів відкриту лекцію для здобувачів ступеня доктора філософії з галузевого машинобудування

12 листопада 2019 року академіком НААН, доктором технічних наук, професором Національного університету біоресурсів та природокористування України Булгаковим Володимиром Михайловичем для здобувачів ступеня доктора філософії з галузевого машинобудування, проведено відкриту лекцію на тему «Оцінка надійності сільськогосподарських машин в умовах нестаціонарних навантажень».

Розпочав лекцію Володимир Михайлович з особливостей навчання в аспірантурі та охарактеризував кроки, які необхідно пройти здобувачу наукового ступеня від етапу вибору наукового керівника до подання готової наукової роботи.

Викладення лекційного матеріалу здійснювалося за тематичними блоками, що були сформовані у схемах і таблицях та представлені аспірантам. Володимир Михайлович розповів здобувачам, що надійність сільськогосподарських машин є однією із пріоритетних завдань сучасного машинобудування. Адже нестаціонарні навантаження, вібрації, перевантаження можуть суттєво обмежити їх працездатність.

Для створення сільськогосподарських машин більшої ефективності та надійності необхідно розглядати нові принципи і технології, у тому числі й методи їх розрахунків. Такі методи повинні забезпечити у першу чергу міцність і надійність деталей і робочих елементів машин у процесі виконання ними заданих функцій. Розв’язок цих питань відповідає основним задачам розвитку сучасних сільськогосподарських машин агропромислового комплексу.

Відкрита лекція завершилася цікавою дискусію, під час якої здобувачі ступеня доктора філософії з галузевого машинобудування мали змогу задати лектору різнопланові запитання. Присутніх цікавили питання стосовно: математичного моделювання виконання технологічних процесів робочими органами сільськогосподарських машин; особливостей технологій та методів організації експерименту; загальних вимог до проведення теоретичних та експериментальних досліджень.

4059

Події у світлинах