logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Аспіранти ВНАУ відвідали сучасне машинобудівне підприємство

14 жовтня 2020 року здобувачі ступенів доктора філософії з галузевого машинобудування та доктора філософії з матеріалознавства Вінницького національного аграрного університету отримали унікальну можливість відвідати сучасне машинобудівне підприємство Вінницької області – ТОВ «Агромаш-Калина».

Пізнавальна екскурсія була організована в рамках двостороннього договору між Вінницьким національним аграрним університетом та ТОВ «Агромаш-Калина».

Одним із напрямків співпраці між ВНАУ та ТОВ «Агромаш-Калина» є впровадження нових технологій, наукових розробок і проектів. У свою чергу, підприємство є першопрохідцем у багатьох напрямках розвитку техніки та технології виробництва, в тому числі – у впровадженні новинок сільськогосподарської техніки.

На початку зустрічі директор ТОВ «Агромаш-Калина» Васківнюк Юрій Миколайович ознайомив аспірантів з історією та виробничою діяльністю підприємства. «Агромаш-Калина» є виробником сільськогосподарської техніки, ціль якої розробляти, виробляти та реалізовувати продукцію високої якості, яка відповідає найвимогливішим потребам фермерів і аграрних компаній. Агрегати своїм конструктивним рішенням призначені для сучасного агрономічного методу господарювання, який допомагає сільськогосподарським виробникам при мінімальних затратах коштів, досягти високих врожаїв.

 

Також в межах екскурсії Юрій Миколайович провів лекцію для аспірантів ВНАУ. Зокрема, він зосередив увагу здобувачів ступеня доктора філософії на тому, що сучасна промисловість потребує виробництва нових полімерних і композиційних матеріалів з високим рівнем експлуатаційних характеристик. Перспективним напрямом створення таких матеріалів є застосування різних способів модифікації відомих матеріалів. Дуже важливою проблемою, що визначає техніко-економічну ефективність застосування нових композиційних матеріалів, є прогнозування експлуатаційних властивостей і пов’язані з цією проблемою моделювання полімерних і композиційних матеріалів.

Зустріч завершилась у конструкторському відділі. Тут Юрій Миколайович розповів аспірантам про особливості сучасних систем автоматизованого проектування (САПР, computer aided design), які дозволяють проектувати сільськогосподарські машини з меншими витратами часу та засобів, зі збільшенням точності спроектованих процесів і програм обробки, що скорочує витрати матеріалів та час обробки, завдяки тому, що режими обробки також розраховуються та оптимізуються за допомогою ЕОМ.

4070

Події у світлинах