logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Участь представників ВНАУ у роботі круглого столу на тему: «Що варто знати про експорт до ЄС»

9 квітня 2019 року представники Вінницького національного аграрного університету у складі к.е.н., доцента, в.о. завідувача кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, готельно-ресторанної справи та туризму Ставської Юлії Вацлавівни, аспірантки третього року навчання зі спеціальності 051 – економіка Костюченко Дарини, магістрантів Топіної Руслани, Красиленка Дмитра, Маловських Володимира та Олександра взяли участь у роботі круглого столу на тему: «Що варто знати про експорт до ЄС».


Проведення заходу відбулося за ініціативи Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації в рамках виконання плану заходів Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2019 рік.
Робота заходу була спрямована на підвищення поінформованості учасників щодо можливостей виходу на європейські ринки, митного законодавства, оформлення пакету документів, санітарно-епідеміологічних та ветеринарних вимог при експорті товарів до ЄС.


Привітавши учасників, роботу круглого столу розпочав директор Департаменту Мережко Володимир Миколайович та зазначив про неабияку важливість заходу, який, окрім іншого, сприятиме підвищенню конкурентоспроможності місцевих виробників як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Водночас, наголосив, що зона вільної торгівлі з ЄС не означає автоматичного збільшення експорту та пожвавлення торгівлі: щоб експортувати до ЄС, потрібно бути конкурентоспроможним.


Згідно програми заходу представники Вінницької митниці ДФС (Маковій О.В., Півкозак Л.М.,) та Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Салюк А.В., Жосан В.В.), експерт з експорту в країни східної Європи (Марина В.В.), митний брокер (Чекотун Ю.П.) ознайомили учасників круглого столу з порядком митного оформлення товарів, вимогами до походження товарів в рамках Угоди поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, а також ветеринарно-санітарними та фітосанітарними вимогами країн ЄС.


Проведення круглого столу дозволило учасникам заходу краще ознайомитись з можливостями, що допоможуть виробникам вітчизняної продукції зробити перші кроки до її експорту.

1065

Події у світлинах