logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

ВИПУСКНИКАМ ВІЙСЬКОВОЇ КАФЕДРИ ВНАУ ПРИСВОЄНО ЗВАННЯ МОЛОДШИХ ЛЕЙТЕНАНТІВ ЗАПАСУ ЗСУ

22 грудня 2021 року на кафедрі військової підготовки ВНАУ відбувся черговий випуск курсантів. 110 слухачам військово-навчального курсу присвоєно звання молодших лейтенантів запасу Збройних сил України.

З початку функціонування військової кафедри, створення якої було ініційоване президентом ВНАУ Григорієм Калетніком, було підготовлено понад 500 офіцерів запасу Збройних сил України. Понад 150 випускників обрали військову справу своєю професією. Офіцери, які здобули військове звання у стінах Вінницького національного аграрного університету, служать у Національній гвардії України, Службі безпеки України, Збройних силах України та Національній поліції України.

 

На урочистостях, з нагоди присвоєння військових звань, ректор Вінницького національного аграрного університету, к.с.-г.н., професор Віктор Мазур привітав курсантів із завершенням навчання.

«Наші захисники дуже сильні та вольові люди, які мужньо, професійно захищають кордони України та працюють задля забезпечення внутрішнього правопорядку. І сьогодні, як ніколи раніше, перед Вінницьким національним аграрним університетом стоїть завдання у підготовці не лише кваліфікованих спеціалістів для економіки держави, а й досвідчених та дисциплінованих військових, які будуть зміцнювати обороноздатність нашої Батьківщини. Нашим молодим офіцерам зичимо наснаги у професійній діяльності. Ми пишаємося випускниками військової кафедри, адже знаємо, що вони роблять вагомий внесок у справу розвитку Збройних Сил України і внутрішніх силових та правоохоронних органів, демонструючи відповідальність, високу професійну майстерність, з честю виконуючи службові обов’язки. Бажаємо вам бути взірцем у справі служіння Україні», – зазначив ректор університету Віктор Мазур у своєму зверненні до учасників урочистостей.

14618

Події у світлинах