logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

В рамках проходження навчальної практики студенти ВНАУ відвідали ТОВ «Органік-Д»

Практичне навчання є невід’ємною складовою у системі якісної підготовки здобувачів вищої освіти Україні. 6 червня 2024 року студенти Вінницького національного аграрного університету ННІ Економіки та управління та ННІ Агротехнологій та природокористування в рамках проходження навчальної практики разом з керівниками Наталією Зеленчук, Ларисою Феняк, Ольгою Хаєцькою та Віталієм Паламарчуком відвідали ТОВ «Органік-Д», сучасне та успішне підприємство, де втілюються найсміливіші аграрні та технологічні рішення у галузі культивації коренеплодів та інших культур борщового набору на органічному добриві.

Підприємство «Органік-Д» здійснює інновації, зокрема підтримує виробництво брендів-стартапів з продуктів переробки, розробляє новітні продукти для здорового харчування, запроваджує створення сучасного тепличного комплексу, завдяки чому успішно вирішує питання збільшення зайнятості населення, зменшення собівартості продукції, залучення додаткових інвестицій.

Під час візиту студенти мали можливість поспілкуватись із провідними фахівцями підприємства, які розповіли про матеріально-виробничу базу, особливості організаційного, технологічного процесу виробництва, переваги крапельного зрошення при вирощуванні овочів, про систему точного землеробства, особливості збирання та зберігання готової овочевої продукції з метою досягнення кращих виробничих та фінансових результатів. Студенти ознайомились з роботою біогазової установки Субекон, яка виробляє біоорганічне добриво, містить органічні відходи перероблені за допомогою ферментації у біогазовій установці, що в подальшому сприяє електрифікації виробництва, використовується, як удобрення овочевих полів, опалення свинарників. 

Вадим Кричковський, засновник, власник та директор ТОВ «Органік-Д», стейкхолдер університету, надихнув студентів своєю історією успіху, поділився власним досвідом ведення бізнесу в сучасних умовах, на прикладі різних виробничих ситуацій пояснив особливості діяльності підприємництва в аграрному секторі економіки. Керівник підприємства зазначив свою впевненість у тому, що сьогоднішні студенти – це майбутні високопрофесійні фахівці нової генерації, які втілюватимуть нові сучасні науковообґрунтовані підходи до створення якісної продукції, ведення бізнесу, а тому не залишається осторонь від навчального процесу, оскільки завжди приймає активну участь у формуванні освітніх програм, радо проводить гостьові лекції, надає можливість нашим студентам проходити виробничу практику на ТОВ «Органік Д», опановувати практичну складову своєї майбутньої професії.

Студенти та науково-педагогічні працівники університету щиро дякують за надану можливість ознайомитись з діяльністю підприємства та отриманий корисний досвід.

20311

Події у світлинах