logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

ВИЗНАННЯ ВНАУ, ЯК ПРОВІДНОГО ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ ДОПОМАГАЄ СТУДЕНТАМ ТА ВИКЛАДАЧАМ РОЗШИРЮВАТИ СВОЇ ЗНАННЯ ТА ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНУ КОМУНІКАЦІЮ НА МІЖНАРОДНИХ СЕМІНАРАХ

Генеральний директор «Біовета Україна» Їржі Неужіл, з яким ВНАУ має домовленість про стейкхолдерство, запросив науково-педагогічних працівників, аспірантів та студентів взяти участь у І Всеукраїнському семінарі для ветеринарів, зоотехніків, заводчиків та власників коней. 30 жовтня 2021 року делегація ВНАУ відвідала кіноспортивний комплекс «Жашківський кінний завод» у Черкаській області, де аспіранти, студенти, викладачі кафедри ветеринарної гігієни, санітарії та експертизи мали можливість послухати лекції фахівців з університету ветеринарної медицини Чеської Республіки, а також познайомитися з компанією Bioveta, яка є провідним європейським виробником ветеринарних вакцин, ліків для свійських та домашніх тварин.

Доповідачі семінару ділилися найновішими дослідженнями та розробками, які активно використовуються для профілактики та лікування Чеських та Європейських свійських тварин, зокрема коней. Генеральний директор «Біовета Україна» Їржі Неужіл розповідав про новітні та найбільш ефективні техніки та препарати імунології та вакцинації коней, а професор університету ветеринарної медицини м. Брно Мирослава Мрачкова збагачувала знання учасників у темі репродуктивних захворювань кобил та їх запліднення.

За програмою семінару після завершення заходу науково-педагогічні працівники та студенти ВНАУ долучилися до дискусії, на якій учасники мали змогу обмінятися досвідом, обговорити перспективи співпраці.

Завідувач кафедри ветеринарної гігієни, санітарії та експертизи, к.с.-г.н., доцент Галина Льотка розповідає, що захід став можливістю для розширення та удосконалення професійних знань студентів, аспірантів факультету технологій виробництва і переробки продукції тваринництва та ветеринарії, які в університеті вивчають дисципліни близькі за темою семінару: «Ми максимально намагаємося використовувати всі можливості для надання нашим студентам найякісніших та збалансованих знань, які вони також можуть отримати від ветеринарів-практиків на різних тематичних семінарах, конференціях. Захід, на якому ми побували разом із нашими студентами та аспірантами, допоміг безпосередньому розширенню міжнародної діяльності. Саме на конференції відбулися попередні домовленості із Надзвичайним та Повноважним послом Чеської республіки в Україні Радеком Матулою, який висловив зацікавленість у співпраці та організації конкретних заходів спрямованих на обмін досвідом у науково-педагогічній та дослідницькій діяльності між університетами Чеської республіки та Вінницьким національним аграрним університетом».

13737

Події у світлинах