logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Вебінари «Розуміння того, як вимірювати прогрес у досягненні Цілей Сталого Розвитку за допомогою бібліометрії» та «Цілі сталого розвитку та ScienceDirect»

16 та 18 листопада 2021 року за ініціативи проректора з науково-педагогічної, наукової та інноваційної діяльності д.е.н., професора Гончарук І.В., з метою покращення володіння навичками та розкриття нових можливостей платформи Scopus, науково-педагогічні працівники, молоді вчені та бібліотека Вінницького національного аграрного університету, підвищуючи свою кваліфікацію, взяли участь у вебінарах від Elsevier.

16 листопада відбувся вебінар на тему: «Розуміння того, як вимірювати прогрес у досягненні Цілей Сталого Розвитку за допомогою бібліометрії». «Цілі сталого розвитку» (ЦСР, відомі також як Глобальні цілі) – ключові напрямки розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку. ЦСР ухвалені на період від 2015 до 2030 року і нараховують 17 Глобальних цілей, яким відповідають 169 завдань. Офіційний документ (резолюція) Генеральної Асамблеї ООН «Перетворення нашого світу: Порядок денний в області сталого розвитку на період до 2030 року». Порядок денний для Цілей Сталого Розвитку на 2030 рік був прийнятий усіма 193 державами-членами ООН. У країнах-членах це питання контролюють різні організації, спеціально створені державні установи або національні статистичні служби. Але вам хіба не цікаво, чи можете ви як науковець або ваша установа брати участь у світових викликах? Ви чули про інші можливості фінансування досліджень, пов’язаних із ЦСР, і хотіли б перевірити, чиї публікації там з’являються? Наш вебінар – гарне місце, щоб зробити перший крок до аналізу ЦСР з бібліометричної точки зору.

                                   

Під час вебінару ми дізнались:
- Де знайти інформацію про SDG.
- ЦСР та публікації, цитати та показники.
- Вступ до аналізу – чи вписуються мої публікації в ЦСР?

18 листопада слухали вебінар на тему: «Цілі сталого розвитку та ScienceDirect». Розглянули, як Elsevier працює з дослідниками та установами у напрямку зміцнення та просування підтримки Цілей сталого розвитку ООН. Здійснили, разом з представниками компанії Elsevier, пошук відповідного вмісту електронних книг, доступних на платформі ScienceDirect.

13842

Події у світлинах