logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» відкрито нові можливості для стажування у Болгарії

Делегація Вінницького національного аграрного університету у складі декана факультету економіки та підприємництва Ірини Салькової та доцента кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, готельно-ресторанної справи та туризму Юлії Ставської взяла участь у ознайомчому турі з готельно-ресторанними комплексами, місцями роботи та розміщення студентів щодо програми проходження практик та стажування у Болгарії (курортні міста Сонячний берег, Золоті піски, Дюни, Обзор, Несебр) з 13 травня по 18 травня 2019 року.

14-15 травня 2019 року відбулось ознайомлення з готельними комплексами мережі Grifid Hotels, яка є переможцем у багатьох номінаціях по якості обслуговування та входить до 100 найпопулярніших готельних комплексів світу. Відвідано готелі Fresta, Arabella, Bolero, Centido, Encanto, що мають, згідно міжнародної класифікації, рівень сертифікації чотирьох та пяти зірок та працюють по системі «all inclusive».

15-16 травеня 2019 року відвідано готелі мережі HVD та готелі «Боніта» «Здравец», «Лілія», апарт-комплекс «Естебан та Посейдон», Club Hotel Miramar. Готелі працють за системою «all inclusive» та «ultra all inclusive» з різноманітними зручностями та розміщені в чудових місцях, на піщаних пляжах в містах Обзор та Несебр - найпопулярніших чорноморських курортах.

17-18 травня 2019 року відвідано готельний комплекс Duni Marina Royal Palace, що розташований на морському узбережжі у заповіднику Дюни. Готельний комплекс має найбільшу площу на узбережжі Болгарії. Студенти проживають у комплексі та мають можливість працювати у ресторані, тренажерному залі, спа-центрі, пляжній зоні, номерних фондах, ресепшені.

У період проходження практики приймаюча сторона забезпечує безкоштовне проживання в курортних комплексах за місцем стажування в пішохідній доступності від об’єктів практики. Умови проживання є комфортабельними (2-3 особи у кімнаті) у окремих готелях або на території готельних комплексів, забезпечуються триразове харчування, медична страховка та трансфер. По приїзду студенти отримують болгарську sim-карту, що надає можливість спілкування з куратором та представником болгарської сторони компанії «TURAL», супровід на території Болгарії з метою надання інформаційної підтримки.

Проходження практики офіційне та закріплено нормативно-правовими актами Болгарії, по його закінченню видається характеристика та сертифікат, що надасть змогу подальшого професійного працевлаштування та конкурентоспроможності на ринку праці.

Студенти проходитимуть практику лише в готелях та ресторанах найвищого класу, що надає їм можливість працювати за спеціальністю, яку вони вивчають, удосконалити знання іноземної мови, заробити кошти і відпочити на кращих курортах. Основні завдання практики полягають у набутті студентами навичок та професійної кваліфікації гідів, офіціантів, кухарів, супроводжуючих, менеджерів, екскурсоводів, практики ведення готельно-ресторанного сервісу та туристичної діяльності, анімаційної справи, ознайомлення з культурними традиціями та веденням бізнесу країн Європи.

Відповідно до укладеного договору між ВНАУ та болгарськими партнерами програма практики передбачає можливість трьохмісячного перебування у Болгарії у зимовий та літній період.

1851

Події у світлинах