logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Проходження навчання або стажування у вишах Словаччини у 2019 -2020 навчальному році

Відповідно до оголошення Міністерства освіти і науки України від 26 березня 2019 року щодо проходження навчання або стажування у вишах Словаччини у 2019 -2020 навчальному році Українських студентів, аспірантів та викладачів запрошують на навчання або стажування у словацьких вишах. Така можливість надається відповідно до Програми співробітництва між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Словацької Республіки у рамках двохсторонніх стипендій на 2019/2020 роки.
Країни учасники: Білорусь, Бельгія-Французька громада (Валлонська область), Болгарія, Китай, Хорватія, Чехія, Єгипет, Фінляндія, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Ізраїль, Казахстан, Македонія, Молдова, Чорногорія, Норвегія, Польща, Румунія, Російська Федерація, Словенія, Сербія, Україна.
Стипендії надаються заявникам, призначеним компетентними органами відповідних країн. Національні органи влади є або міністерствами освіти, або відповідними органами, призначеними міністерством у своїй країні. Заявки, надіслані окремими заявниками безпосередньо до Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки, не будуть оброблятися.
Тривалість стипендії (зазвичай становить від 3 до 10 місяців), категорії студенти (бакалаврський/магістерський рівні), викладачі, аспіранти, що обумовлюється відповідною угодою.
Сума щомісячної стипендії за навчальний рік 2019/2020 рр. (якщо в двосторонній угоді не вказано інше):

  • для студентів (рівень бакалавра / магістра): 280 € на місяць;
  • для аспірантів: 330 € на місяць;
  • для викладачів університету або дослідників: 550 € на місяць.

Пропозиція покриває навчання та проживання кандидатів у студентських гуртожитках. Їм також виплачуватимуть стипендії у розмірах, встановлених для іноземних студентів і аспірантів у Словацькій Республіці.
Заявки приймаються до 12 квітня 2019 року.
Словацька сторона зможе прийняти:

  • до 5 студентів на часткове навчання (до 10 місяців);
  • до 5 стажистів і докторантів/аспірантів з метою збору матеріалів, вивчення наукової літератури за темою досліджень (до 10 місяців).

МОН України прийматиме заявки (заповнену аплікаційну форму та інші документи) в паперовому форматі у 2-х примірниках (перший пакет документів - оригінали, другий – копії).
Поштова адреса: Проспект Перемоги, 10, 01135, Київ, Україна,
Міністерство освіти і науки України, Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, Примітка: “Стипендії на короткотермінове навчання в Словацькій Республіці 2019”.
Вся додаткова інформація та перелік необхідних документів є на останній сторінці анкети-заяви за посиланням https://bit.ly/2Lz01rZ.

Розпорядження

Форма заявки

Перелік документів до заявки

 

987

Події у світлинах