logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Аспіранти та студенти ВНАУ взяли участь у конференції наукової молоді #YSC 2.0 «Економічне майбутнє України»

5 квітня 2019 року аспірантка третього року денної форми навчання зі спеціальності 051 – економіка Дарина Костюченко разом із магістрами факультету обліку та аудиту Валентиною Домбровською, Альоною Бельдій, Мариною Григораш, Анною Цуркан та Юлією Рабоконь взяли участь у конференції наукової молоді #YSC 2.0 «Економічне майбутнє України», яка організована за підтримки Української асоціації Римського клубу спільно з Київським Міжнародним Економічним Форумом.
Учасники конференції були відібрані за результатами конкурсу економічних есе «Три ідеї для швидкого економічного зростання України» серед аспірантів та студентів економічних факультетів провідних навчальних закладів зі всієї України. 


Метою конференції було формування нового погляду на стратегію розвитку нашої держави. Понад 500 молодих фахівців спільно з ключовими науковцями сьогодення зі всього світу по-новому оцінили економічні перспективи України в епоху інформатизації та глобалізації ринків.
Конференція відбулась у одному з кращих в Європі інноваційних парків Unit.City, який є чудовим прикладом адаптації індустріального ландшафту під головні вимоги часу.
Серед спікерів конференції й колишній голова Римського клубу, автор фундаметальних економічних творів Ернс Ульріх фон Вайцзекер, норвезький економіст, підприємець та дослідник Ерік Райнерт, Гаррі Джейкобс, член Римського клубу, СЕО Світової Академії мистецтва та науки.
У своїй вступній промові голова Української Асоціації Римського клубу Віктор Галасюк зазначив, що сьогоднішній захід є унікальним, оскільки об’єднує та залучає молодь до розробки та формування нового економічного вектору розвитку України, знайомить майбутніх економістів зі світовими тенденціями та поглядами на розвиток глобальної системи господарства, членом якої має стати й Україна. 
Його колега, Гаррі Джейкобс, під час виступу наголосив на важливості того моменту, у якому зараз перебуває наша держава, адже попри світові кризи та політико-військові виклики, Україна не відмовилася від свого шляху до побудови ринкової економіки та демократії. Вчений також зазначив, що освічена молодь є запорукою втілення цих прагнень. 
Критик світового економічного порядку, розробник альтернативної моделі «Історичного розвитку» Ерік Райнерт розпочав свій виступ зі слів про шанс, який отримала Україна від того, що вільний ринок більше не є основою міждержавних відносин. Провідну роль у цьому процесі економіст віддає США, яка стала на захист власних інтересів та інтересів національного виробника. 
За словами Райнерта, такі дії США дають змогу і Україні розпочати досягнення своїх зовнішньоекономічних цілей, утвердження вітчизняного виробника всередині країни та його торгову експансію на зовнішні ринки. Саме у таких діях вчений вбачає успіх нашої держави та зростання добробуту її населення.
Роботу конференції було поділено на чотири основні блоки, на яких обговорювались питання пов’язані з економічною політикою і державним управлінням, бізнесом і підприємництвом, особистісним розвитком:
1. «Яка економічна політика вигідна країні?»
2. «Секрети успішного бізнесу від перших осіб»
3. «Ставати архітекторами майбутнього»
4. «Полювання на таланти»
Конференція наукової молоді #YSC 2.0 «Економічне майбутнє України» містила багато актуальної та інноваційної інформації. Сподіваємося, що здобутий досвід учасниками спонукатиме їх до нових наукових пошуків та звершень, реалізації сміливих задумів та креативних проектів.

1672

Події у світлинах