logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

Всеукраїнська науково-практична конференція «Впровадження передових технологій у виробництво продукції бджільництва»

21-22 березня 2019 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Впровадження передових технологій у виробництво продукції бджільництва» на базі Чернятинського коледжу ВНАУ. Під час конференції обговорювалися актуальні проблеми стану та перспектив розвитку галузі бджільництва, екологічної безпеки продукції бджільництва та економічної ефективності використання сучасних технологій виробництва даної продукції.
Відкриваючи конференцію, з вітальним словом виступили проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Гончарук Інна Вікторівна, директор Чернятинського коледжу, д.с.-г.н., професор Кучерявий Віталій Петрович.
З програмними доповідями на пленарному засіданні виступили заступник директора з зовнішніх зв’язків та інформаційного забезпечення Інституту продовольчих ресурсів НААН України д.с.-г.н. Копилова Катерина Вячеславівна та голова спілки бджолярів Жмеринського району Лісніцький Андрій Андрійович та інші.


Серед запрошених бізнес-експертів та гостей конференції з доповіддю на пленарному засіданні виступив директор ТОВ «Сільськогосподарське підприємство «Мед Поділля»» Микитюк Іван Григорович.
Окрім пленарного засідання, обговорення проблематики конференції продовжилось під час 6 секційних дискусій. У дискусіях взяли участь студенти, аспіранти, науковці та запрошені бізнес-експерти.
Доповіді, виголошені на конференції, спричинили дискусії, в процесі яких доповідачі не лише відповідали на запитання, але й отримували корисні поради щодо подальших досліджень.


У роботі науково-практичної конференції взяли участь молоді вчені, аспіранти, студенти та науковці провідних вищих навчальних закладів та установ, зокрема: Вінницького національного аграрного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Інституту продовольчих ресурсів НААН України, Державного навчального закладу «Гадяцьке аграрне училище», Професійно-технічного училища № 14, Могилів-Подільського технолого-економічного коледжу ВНАУ, Немирівського коледжу будівництва, економіки та дизайну ВНАУ, Ладижинського коледжу ВНАУ, Чернятинського коледжу ВНАУ та інші.
Окрім того, в рамках роботи конференції відбулася екскурсія по палацу і парку-садибі Вітославських-Львових, дегустація продукції бджільництва на навчальній пасіці коледжу. Відвідувачі екскурсії мали можливість оглянути архітектурний комплекс Чернятинського коледжу ВНАУ та взяти участь у майстер-класах для наукових досліджень на навчальній пасіці коледжу.


Всеукраїнська науково-практична конференція «Впровадження передових технологій у виробництво продукції бджільництва», відбулася на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. Оскільки питання, винесені на обговорення, є актуальними, то за результатами конференції будуть опубліковані статті учасників конференції у збірниках наукових праць ВНАУ.

1509

Події у світлинах