logo
ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ space заснований у 1982 році

8 травня в Україні відзначають День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні

8 травня в Україні відзначають День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, вшановуючи пам'ять усіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старикам, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а нагадує про страшну катастрофу і застерігає, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

7 травня у читальній залі бібліотеки ВНАУ було проведено виховний захід, присвячений не тільки вшануванню пам’яті загиблих на війні з ненависним ворогом, а й всіх тих, хто боровся з нацизмом у тилу та наближав перемогу ціною власного життя.

На заході були присутні здобувачі вищої освіти ННІ економіки та управління, факультетів менеджменту та права, ветеринарної медицини та інженерно-технологічного. Студенти із щемом серця слухали розповідь про жахливі злочини Другої світової війни і розглядали старі архівні фото.

На жаль, в черговий раз, ми зустрічаємо цей день в умовах повномасштабної війни. Ми досі боремось із жорстоким насильством. Ми боремось за право жити у вільній країні. Боремось за світле майбутнє наших дітей. І ми обов’язково переможемо!

Вічна пам’ять жертвам всіх війн!
Слава українським воїнам!

21080

Події у світлинах